Adatvédelmi tájékoztató:

Adatvédelmi tájékoztató:

Tájékoztató személyes adatkezelésről a gatfelhajtasiengedely.hu weboldalon Gátfelhajtási engedélyt vásároló felhasználó részére

Tisztelt Felhasználó, Kedves Partnerünk!

Jelen tájékoztató célja, hogy kellően részletes, és érthető tájékoztatást nyújtson a Gátfelhajtási engedély vásárlására szolgáló rendszerben történő vásárlás kapcsán a http://gatfelhajtasiengedely.hu/regisztracio/ menüpont alatt, a Rendszer Kontroll Kft. (a továbbiakban: „Társaságunk”) által működtetett on-line felületen (a továbbiakban: „weboldal”) megtalálható Adatlapon regisztrált felhasználók (a továbbiakban: „Felhasználók”) regisztráció során megadott személyes adatainak a Rendszer Kontroll Kft.-részére arra feljogosított szolgáltatási, díjellenőrzési, műszaki valamint gazdasági, és kontrolling igazgatósági, illetve kommunikációs és marketing területen dolgozó munkatársai – általi kezelése (a továbbiakban: „Adatkezelés”) vonatkozásában.

I. Jogi háttér:

A Rendszer Kontroll Kft. rendszerében a jogszabály általi kijelölés és felhatalmazás alapján egyebek mellett díjszedési feladatokat is ellát. E körben a Rendszer Kontroll Kft. jogosult saját maga közvetlenül a felhasználó (Gátfelhajtási engedély vásárlója) részére történő értékesítésre. A Rendszer Kontroll Kft. ezen értékesítési tevékenységet egyrészt az értékesítési hálózatán keresztül történő értékesítés, másrészt a weboldalon történő ügyfél (felhasználói) regisztrációt követően történő értékesítés útján látja el.

 

Tekintettel arra, hogy a weboldalon csak előzetes regisztrációt követően kerülhet sor Gátfelhajtási engedély vásárlásra, mely regisztráció során személyes adatok is megadásra kerülnek, ezért a Rendszer Kontroll Kft. az Adatkezelés során köteles az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Info tv.), a GDPR (AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről, és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet), az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (e-ker tv.) és az egyéb irányadó, hatályos polgári jogi szabályozók betartására.

II. Adatvédelmi alapfogalmak:

Személyes adat: azonosított, vagy azonosítható természetes személyre („érintett”) vonatkozó bármely információ; azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen, vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító, vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális, vagy szociális azonosságára vonatkozó egy, vagy több tényező alapján azonosítható.

 

Adatkezelés: a személyes adatokon, vagy adatállományokon automatizált, vagy nem automatizált módon végzett bármely művelet, vagy műveletek összessége, így a gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás, vagy megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés, továbbítás, terjesztés, vagy egyéb módon történő hozzáférhetővé tétel útján, összehangolás, vagy összekapcsolás, korlátozás, törlés, illetve megsemmisítés.

III. Adatkezelés köre, jogalapja, célja és időtartama, az Adatkezelésbe bevont személyek:

Személyes adat megnevezése

Adatkezelés célja

Adatkezelés jogalapja

Adatkezelés időtartama

email cím

(Weboldalra történő belépéskor megadandó)

az online a Gátfelhajtási engedély értékesítésre vonatkozó szerződés létrehozása, tartalmának meghatározása, módosítása, teljesítésének figyelemmel kísérése, az abból származó díjak számlázása, valamint az azzal kapcsolatos követelések érvényesítése és a szolgáltatás nyújtásához technikailag elengedhetetlenül szükséges adatok rendelkezésre állása (2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről (továbbiakban: „e-ker tv.”) 13/A. § (1)-(2) bek.)

A Felhasználói Regisztráció során megadott kifejezett hozzájárulása (megfelelő jelölő- négyzet megjelölése) és az adat Regisztráció során történő önkéntes megadása

az online Gátfelhajtási engedély értékesítésre vonatkozó szerződés megszűnésétől számított mindenkori, általános polgári jogi elévülési idő

jelszó (Weboldalra történő belépéskor megadandó)

a szolgáltatás nyújtásához technikailag elengedhetetlenül szükséges adatok rendelkezésre állása (e-ker tv. 13/A. § (2) bek.)

A Felhasználói Regisztráció során megadott kifejezett hozzájárulása (megfelelő jelölő- négyzet megjelölése) és az adat Regisztráció során történő önkéntes megadása

rendszám

a Gátfelhajtási engedély értékesítésre vonatkozó szerződés létrehozása, tartalmának meghatározása (e-ker tv. 13/A. § (1) bek.),

A Felhasználói Regisztráció során megadott kifejezett hozzájárulása (megfelelő jelölő- négyzet megjelölése) és az adat Regisztráció során történő önkéntes megadása

természetes személy vevő neve (számlázási adat)

a Gátfelhajtási engedély értékesítésre vonatkozó szerződés létrehozása, tartalmának meghatározása, módosítása, teljesítésének figyelemmel kísérése, az abból származó díjak számlázása, valamint az azzal kapcsolatos követelések érvényesítése (e-ker tv. 13/A. § (1) bek.)

A Felhasználói Regisztráció során megadott kifejezett hozzájárulása (megfelelő jelölő- négyzet megjelölése) és az adat Regisztráció során történő önkéntes megadása

természetes személy vevő számlázási címe

az online e-matrica értékesítésre vonatkozó szerződés létrehozása, tartalmának meghatározása, módosítása, teljesítésének figyelemmel kísérése, az abból származó díjak számlázása, valamint az azzal kapcsolatos követelések érvényesítése (e-ker tv. 13/A. § (1) bek.)

A Felhasználói Regisztráció során megadott kifejezett hozzájárulása (megfelelő jelölő- négyzet megjelölése) és az adat Regisztráció során történő önkéntes megadása

A Rendszer Kontroll Kft. az Adatkezelés során nem vesz igénybe adatfeldolgozót.

A Rendszer Kontroll Kft. a fenti személyes adatokat nem továbbítja harmadik személy részére.

IV. Az Adatkezelés érintettje (Felhasználó) adatkezeléssel kapcsolatos jogai:

Önt az alábbi jogok és jogérvényesítési lehetőségek illetik meg az adatkezeléssel kapcsolatban:

1. Tájékoztatáshoz való jog:

A GDPR cikk (1) bekezdésének megfelelően, Ön tájékoztatást kérhet a Rendszer Kontroll Kft. által kezelt személyes adatokról. Ebben az esetben a Rendszer Kontroll Kft. az Ön által megjelölt elérhetőségére (e-mail cím, levelezési cím) továbbítja az alábbi információkat:

 

  • milyen személyes adatokat kezel Önről;
  • milyen adatkezelés célokból;
  • az adatkezelés időtartama;
  • Önt adatkezeléssel összefüggésben megillető jogokról;
  • a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnak címzett panasz benyújtásának jogáról.

Tájékoztatás iránti megkeresését kérjük, a Rendszer Kontroll Kft. címére küldött ajánlott vagy tértivevényes levélben (cím: H-1066 Budapest, Teréz körút 12. félemelet 1.), illetve az ugyfelszolgalat@gatfelhajtasiengedely.hu ügyfélszolgálati e-mail címre küldött e-mailben juttassa el a Rendszer Kontroll Kft-hez.

2. Másolat kéréséhez való jog:

A GDPR 15. cikk (3)-(4) bekezdése alapján Ön másolatot kérhet a Rendszer Kontroll Kft. által kezelt személyes adatokról. Ebben az esetben a Rendszer Kontroll Kft. az Ön által megjelölt elérhetőségére (e-mail cím, levelezési cím) továbbítja azokat a személyes adatokat, amelyeket Önről a Rendszer Kontroll Kft. kezel.

3. Helyesbítéshez való jog:

A GDPR 16. cikkének megfelelően, kérelmére az Ön kérésének megfelelően módosítjuk, pontosítjuk a személyes adatát.

4. Törléshez való jog:

A hozzájárulása alapján kezelt személyes adatok esetében a GDPR 17. cikk (1) bekezdésével összhangban Ön kérheti, hogy töröljük a nyilvánosságra hozott személyes adatokat.

5. Korlátozáshoz való jog:

Ön kérheti az adatkezelés korlátozását az alábbi esetekben:

 

  • ha vitatja a személyes adatok pontosságát, akkor addig korlátozzuk az adatkezelést, amíg a Rendszer Kontroll Kft. ellenőrizi a személyes adatok pontosságát;
  • az adatkezelés jogellenes, és Ön ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
  • a Rendszer Kontroll Kft-nek már nincs szüksége a személyes adatokra, de Ön igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy

Az adatkezelés korlátozására irányuló kérelmében esetében azt is meg kell jelölni, hogy melyik okból kéri a korlátozást.

 

A Rendszer Kontroll Kft. az adatkezelés korlátozására irányuló kérelmét úgy teljesíti, hogy a személyes adatokat minden más személyes adattól elkülönítetten tárolja. Így például elektronikus adatállományok esetében külső adathordozóra kimenti, a papír alapú iratokat pedig külön mappában tárolja.

6. A joggyakorlás közös szabályai:

A Rendszer Kontroll Kft. a kérelmét legfeljebb egy hónapon belül teljesíti, amely legfeljebb két hónappal meghosszabbítható.

 

A kérelem megtagadása esetén a Rendszer Kontroll Kft. a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja Önt a megtagadás indokairól, valamint arról, hogy panaszt nyújthat be a Hatóságnál, és élhet bírósági jogorvoslati jogával.

 

A Rendszer Kontroll Kft. fenntartja magának azt a jogot, hogy ha megalapozott kétségei vannak a kérelmet benyújtó személy kilétét illetően, akkor az érintett személyazonosságának megerősítéséhez szükséges információk nyújtását kérje. Ilyen esetnek tekinthető különösen az, ha az érintett a másolat kéréséhez való jogával él, amely esetben indokolt, hogy a Rendszer Kontroll Kft. meggyőződjön arról, hogy a kérelem a jogosult személytől származik.

V. Jogérvényesítési lehetőségek:

Amennyiben az Ön megítélése szerint a Rendszer Kontroll Kft. adatkezelése nem felel meg a jogszabályi követelményeknek, akkor a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (Postacím: 1363 Budapest, Pf.: 9., e-mail cím: ugyfelszolgalat@naih.hu) eljárását kezdeményezheti.

Emellett Önnek joga van a Rendszer Kontroll Kft. adatkezelésével szemben bírósághoz fordulni. A pert – választása szerint – a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes törvényszék előtt is megindíthatja.

 

kelt: Budapesten, 2021. január 4. napján

 

Rendszer Kontroll Kft.