Barion Pixel
Ügyfélszolgálat: +36704277405
Bejelentkezés
Ügyfélszolgálat: +36704277405
Bejelentkezés
gatkozlekedesi-engedely-logo

A töltésen való térítésmentes közlekedést az Igazgatóság biztosítja vonatkozó OVF és Igazgatósági szabályzat figyelembevételével az alábbiak részére:

  • OVF, illetve az Igazgatóság közalkalmazottai, valamint a töltéshasználattal érintett lakóingatlanba bejelentett személyek (magáncélú töltéshasználat esetén),
  • OVF és az Igazgatóság nyugdíjasai
  • Igazgatóság számára munkát végző intézmények járművei és munkagépei,
  • vármegyei védelmi bizottságok,
  • mozgássérültek.

A töltésen való térítésmentes közlekedési jogosultságról a kedvezményezett részére a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság erre vonatkozó megkeresés alapján igazolást állít ki. Az igazolást a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Tolna Vármegyei Szakaszmérnökségére kell benyújtani elektronikus úton a szekszard@kdtvizig.hu e.mail címre. A kérelemhez csatolni kell a kérelmező térítésmentes közlekedési jogosultságát megalapozó okiratokat valamint az ingyenes töltéshasználathoz igénybe venni kívánt gépjármű rendszámát. Az igazolást a kedvezményezett a töltésen való közlekedésnél magánál kell tartsa és azt az ellenőrző szervek felhívására köteles bemutatni. A kedvezményezett az adatokban bekövetkezett változást, vagy a kedvezményre jogosító körülmények megszűnését köteles az Igazgatóságnak 3 munkanapon belül bejelenteni. Az igazolás visszavonásig vagy az abban meghatározott időtartamig érvényes.